Комп'ютерна Академія {global_step_name} - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

1 жовтня – День захисників та захисниць України

1 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниць - державне свято, яке відзначається щороку 1 жовтня

1 жовтня в Україні святкують День захисників і захисниць - державне свято, яке відзначається щороку 1 жовтня, що було започатковано 14 жовтня 2014 року указом Президента України, спочатку під назвою «День захисника України». 2021 року свято було перейменовано на «День захисників і захисниць України» для встановлення гендерної рівності. В цей день особливо вшановують мужність та героїзм захисників та захисниць незалежності та територіальної цілісності України, а також нагадують важливість підтримки військових традицій і патріотичного духу в суспільстві. Вибір дати не випадковий: цього дня святкують свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка традиційно вважається покровителькою українського війська. Від 2023 року, після переходу на новоюліанський календар, свято перенесено на 1 жовтня.
Також 1 жовтня День українського козацтва. Це свято було встановлено указом Президента України 7 серпня 1999 року. Історія свята День українського козацтва має глибокі історичні корені. Козаки вважали Покрову своєю покровителькою і молилися їй перед битвами. Вони вірили, що Богородиця захищає їх від ворогів.
Особливого значення в цей день набуває вшанування пам’ять тих, хто боровся за свободу та незалежність України. Тож закликаємо всіх 1 жовтня о 9.00 зупинитися на загальнонаціональну хвилину мовчання, відкласти справи, вийти з авто — згадати полеглих українських захисників. Вшануймо тих, хто віддав життя за незалежну Україну.
Героям Слава !!!